Inhoudsopgave

  Inleiding

  Tegenwoordig draait alles om connectiviteit. Maar wat gebeurt er als je op een plek bent waar het netwerk van je mobiele provider heel zwak of helemaal niet beschikbaar is? Gelukkig biedt een multinetwerk simkaart een oplossing. Hieronder leggen wij dit verder uit.

  Wat is een Traditionele SIM-kaart?

  Het oude beestje: De traditionele simkaart, een kaart die de meesten van ons in onze telefoons hebben, is trouw aan één netwerk. Handig? Nou, dat hangt ervan af.

  Voordelen van een Multinetwerk Simkaart versus traditionele simkaart

  • Overal verbonden blijven: Stel je voor, je rijdt door het platteland en plotseling… geen signaal. Frustrerend, toch? Dit is wat er vaak gebeurt bij en traditionele simkaart, omdat die enkel werkt met een operator en verbonden is met de netwerkt van deze operator. Een multinetwerk simkaart daarentegen is niet afhankelijk van één netwerk en schakelt naadloos over naar het sterkste netwerk in de buurt. Geen stress meer over verloren verbindingen!
  • Gemaakt voor Reizigers: Ooit op reis gegaan en geconfronteerd met torenhoge roamingkosten? Dat is wat je vaak hebt met traditionele simkaarten. Multinetwerk simkaarten kunnen ervoor zorgen dat roaming geen problemen meer gaat leveren wat betreft de hoge kosten. Specifiek hiervoor hebben wij daarom dan ook bij de ontwikkeling van onze eigen simkaarten van dit technologie gebruik gemaakt waardoor jij als gebruiker niet meer extra kosten gaat maken bij het gebruik van je GPS tracker in het buitenland. Wel zo handig!

  Onze Multinetwerk Simkaart voor GPS-tracker

  Onze multinetwerk simkaart is in het bijzonder geschikt voor een GPS-tracker. Waarom? Stel je hebt een GPS-tracker in je auto. In afgelegen gebieden kan het signaal zwak zijn, wat betekent dat je tracker niet correct werkt. Met het multinetwerk technologie kan je tracker schakelen naar het sterkste beschikbare netwerk, waardoor je tracker altijd online blijft en je altijd weet waar je voertuig is.

  Zijn er nadelen?

  • Kosten en Beschikbaarheid: Zo een multinetwerk simkaart is dan ook vaak duurder in aanschaf dan een traditionele simkaart die enkel bij één operator werkt. Om deze multinetwerk technologie dan ook toegankelijk te maken voor de GPS tracker waardoor de prijzen laag blijven hebben wij daarom ook onze eigen simkaarten ontwikkeld die gebruik maken van deze technologie maar puur afgestemd zijn voor de GPS tracker. Hierdoor kan je nog steeds gebruik maken van deze multinetwerk technologie tegen de prijzen die horen bij een traditionele simkaart die zijn beperkingen heeft.

  De Technologische Sprong: Hoe Werkt het?

  • Onder de Motorkap: Op het eerste gezicht lijkt een multinetwerk simkaart veel op elke andere simkaart. Maar binnenin zit een klein stukje technologisch wonder dat het mogelijk maakt om naadloos te schakelen tussen netwerken. Zodra het ene signaal zwak wordt of helemaal wegvalt, zoekt de simkaart naar het sterkste beschikbare netwerk en maakt daar verbinding mee.

  Waarom Multinetwerk?

  • Meer dan Alleen maar Gemak: Ja, het is geweldig om altijd verbonden te blijven. Maar er zijn ook praktische voordelen. Bijvoorbeeld, denk aan een noodsituatie. Je waardevolle bezit is terecht gekomen in een gebied waar het netwerkdekking van de bestaande operator heel zwak of helemaal niet aanwezig is. Een gewone simkaart kan je in de steek laten zonder signaal, waardoor je tracker zijn locatie niet meer door kan geven aan je, terwijl een multinetwerk simkaart alsnog verbinding maakt met een andere beschikbare netwerk waardoor je alsnog je waardevolle bezit kan volgen via je GPS tracker.
  • Voor de Globetrotters: Reizigers of de gebruikers van GPS tracker die hun waardevolle bezitten in verschillende landen moeten volgen weten hoe lastig en stressvol het kan zijn om in een ander land hun GPS tracker te kunnen volgen. Het constant wisselen van de simkaarten in de GPS tracker is een gedoe en vaak niet eens mogelijk. Een multinetwerk simkaart maakt het leven gemakkelijker door je altijd het beste lokale netwerk te bieden en hiermee verbinding mee te maken, ook in het buitenland!

  Multinetwerk Simkaart en Zakelijk Gebruik

  • Altijd Online: Voor bedrijven is downtime geen optie. Of je nu een wagenpark beheert met de “multinetwerk simkaart voor je GPS-trackers” of je hebt een fabriek waar de machines continue hun data met de server moeten uitwisselen, je hebt betrouwbaarheid nodig. En deze simkaarten leveren precies dat. Want downtime betekent oplopen van onnodige risico’s en soms zelf uitval van je bedrijf kritische processen.
  • Kosten-Efficiëntie: Op de lange termijn kunnen de voordelen van een multinetwerk simkaart kostenbesparend zijn. Minder downtime, minder verloren zakelijke kansen, en mogelijke besparingen op roamingkosten.

  Hoe Maak je de Overstap?

  • Check eerst je Apparaat: Zoals eerder in dit artikel vermeld hebben wij speciaal voor de GPS tracker onze eigen multinewerk simkaarten ontwikkeld waardoor jij als gebruiker kan genieten van de multinetwerk technologie tegen de tarieven die horen bij een traditionele simkaart. Je kan deze simkaarten HIER bestellen.

  FAQs

  Wat is het grootste verschil tussen traditionele en multinetwerk simkaarten?

  De mogelijkheid om tussen netwerken te schakelen zonder handmatige interventie.

  Is de multinetwerk simkaart compatibel met alle GPS tracker?

  Over het algemeen wel, maar het is altijd goed om dit bij de fabrikant van je GPS tracker te checken.

  Zijn er extra kosten verbonden aan het gebruik van deze simkaart?

  Met onze eigen speciaal ontwikkelde multinetwerk simkaarten maak je geen extra kosten buiten je maandelijkse abonnement tarief.

  Hoe vaak schakelt de kaart tussen netwerken?

  Zo vaak als nodig is voor een optimale verbinding!

  Is de multinetwerk simkaart voor GPS-tracker duurder dan een normale simkaart?

  Over het algemeen zijn de multinetwerk simkaarten duurder in aanschaf versus de normale (traditionele simkarten). Maar met onze eigen special ontwikkelde multinetwerk simkaarten voor de GPS tracker hebben wij hiervoor een oplossing gevonden om alsnog gebruik te kunnen maken van deze technologie tegen de tarieven van een normale (traditionele) simkaart.